نیلینگ یا میخکوبی یکی از روشهایی است که تحت عنوان سازه نگهبان و به منظور جلوگیری از ریزش دیواره گود استفاده میشود. همانطور که میدانید روشهای مختلفی برای محافظت و مهارسازی گود وجود دارد که در مقاله سازه نگهبان به صورت مفصل درباره آن صحبت کردیم.
در این روش ابتدا دیوار دیافراگمی در پیرامون احداث می گردد. پس از آن ستون های سازه همراه با یک فونداسیون از نوع پی عمیق یا نیمه عمیق اجرا گردیده و به ترتیب از بالا به پایین سازه اصلی همزمان با خاکبرداری اجرا می شود.
روش نیلینگ، بسیار شبیه به تکنیک انکراژ بوده که یکی از مدلهای پایدارسازی گود و شیبها در پروژههای عمرانی محسوب شده و یکی از روشهای مؤثر در افزایش توان و مقاومت خاک در عملیات ساختوساز است.
تهران، بازارآهن شادآباد، بهاران۱، بلوک ۱۶، طبقه دوم، واحد ۷
اعضای سازه ای عموماً فولادی بوده و مطابق آئین نامه های سازه های فولادی طراحی می گردند.
این میلگردها وظیفه اصلی را در نگهداری خاک و جلوگیری از ریزش آنها برعهده خواهند داشت.
لایهها و میان لایههایی که در مطالعات ژئوتکنیک گزارش نشده،
با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد هر گود و وجود عدم قطعیت ها و تنوع متعدد در:
کی ??? ??? میشه گودبردای که دیواره آن نیلینگ شده رو رها کرد تا سازه اصلی اجرا بشه؟
۵۵ ساعت آموزش حرفهای دیوار چینی و اجرای نازک کاری ساختمان
در این روش امکان اجرای پوشش دائمی نیز در صورت نیاز وجود دارد. این پوشش ها نیز می تواند از نوع بتن پاششی، بتن پیش ساخته، بتن درجا ریز و سایر انواع تکنولوژی های جدیدتر برای اجرای پوشش طرح دار و سازگار با محیط می باشد. در روش انکراژ انواع روش های تزریق جهت تامین مقاومت قسمت گیردار وجود دارد.
بله نیلینگ یک روش کامل است، اما در برخی سازه ها با توجه به شرایط میتوان از روش های تکمیلی مانند انکراژ و سایر روش های پایدارسازی گود استفاده کرد.
روش نیلینگ (میخکوبی) و انکراژ (مهارکوبی) هر دو جزو سازههای نگهبان و از روشهای رایج و مرسوم جهت پایدارسازی گودبرداری به شمار میآیند.
یکی از روشهای کاربردی و مؤثر که فضای کمی اشغال خواهد کرد استفاده از نیلینگ یا میخ کوبی است که میتواند مزیتهای متعددی داشته باشد. در ادامه مطلب بررسی خواهد شد که نیلینگ (میخکوبی) چیست و چه مزایا و کاربردهایی دارد.